Contact

Bezoekadres
Laan Corpus den Hoorn 101
9728 JR Groningen
T. 050-5343844
E. info@vnoncw-mkbnoord.nl

De Kanselarij
Turfmarkt 11
8911 KS Leeuwarden
T. 085-4891693
E. info@vnoncw-mkbnoord.nl

Postadres
Postbus 132
9700 AC Groningen

We zijn het verenigingsjaar begonnen!

We zijn begonnen met verenigingsjaar 2020/2021. Dat deden we op vrijdag 4 september om 17.00 uur met de Aftrap; een speciale talkshow over actuele onderwerpen met bijzondere gasten, exclusief voor alle leden van VNO-NCW MKB Noord. Ruim 300 leden volgden de uitzending live.

De presentatie was in handen van Özcan Akyol. Hij ontving in de studio in Sneek een aantal zeer interessante gasten. Zo konden we kennismaken met inkomend VNO-NCW voorzitter Ingrid Thijssen. De uitzending bleek haar eerste publieke optreden te zijn in haar nieuwe rol, alhoewel ze halverwege september pas officieel de voorzittershamer overneemt van Hans de Boer.

Minister Cora van Nieuwenhuizen was ook aanwezig. Toen zij de eerste vraag kreeg over de Lelylijn lachte ze vriendelijke en zei dat ze deze helemaal niet verwacht had. Concrete uitspraken over de spoorverbinding deed ze niet, maar ze gaf wel aan dat zij en de staatssecretaris als bokken op de haverkist zitten om gelden uit het Nationaal Groeifonds binnen te halen voor infrastructuur-projecten. Een heel positief signaal dat later ook breed werd opgepakt in de media. Ondernemer Ben Woldering introduceerde in het gesprek over de Lelylijn en de noodzaak daarvan een nieuwe kwalificatie voor het Noorden: Distance Working Paradise.

Ook een belangrijk onderwerp was scholing en onderwijs. In de huidige arbeidsmarkt is er een grote behoefte aan het opleiden en omscholen van (toekomstige) werknemers in het Noorden. Onder andere bestuursvoorzitter van Rijksuniversiteit Groningen Jouke de Vries gaf daar tekst en uitleg over. Hij kreeg meerdere vragen hierover van de talkshowhost.

Hoe geven we de economie een boost in deze coronacrisis? Dat was het derde onderwerp van gesprek. Een van de duidelijke punten die daarbij naar voren kwam, is dat de sleutel tot een nieuwe opleving ligt in ondernemerschap. Met overheidssteun waar nodig en de drive en creativiteit van ondernemers om na te denken over goede nieuwe businessmodellen, kunnen we de economie in het Noorden een boost geven. Voorzitter Sieger Dijkstra gelooft daar heilig in en ziet daar ook een belangrijke rol voor de vereniging in.

Tussen de onderwerpen door gaf cabaretier Dolf Jansen op zijn eigen humoristische wijze commentaar op de onderwerpen. Daarbij gaf hij ook nog ter afsluiting een rappe samenvatting van de uitzending, waarbij de gasten en hun uitspraken met een kwinkslag terugkwamen.

Met de uitzending van een uur, zijn we een nieuw verenigingsjaar gestart. Dat het opnieuw een bijzonder jaar gaat worden staat vast. We wensen je een goed jaar waarin VNO-NCW MKB Noord je ruimte geeft om te kunnen ondernemen!

Uitzending gemist?
Alle leden ontvangen nog een link waarmee je de aflevering kunt terugkijken. Of bekijk de after movie hier.