Contact

Bezoekadres
Laan Corpus den Hoorn 101
9728 JR Groningen
T. 050-5343844
E. info@vnoncw-mkbnoord.nl

De Kanselarij
Turfmarkt 11
8911 KS Leeuwarden
T. 085-4891693
E. info@vnoncw-mkbnoord.nl

Postadres
Postbus 132
9700 AC Groningen

Vereniging VNO-NCW MKB Noord bestaat 50 jaar

Werkgeversvereniging VNO-NCW MKB Noord bestaat komend seizoen 50 jaar. Het jubileumjaar werd vanavond feestelijk ’geopend’ tijdens het Ondernemersgala.

VNO-NCW Noord en MKB Noord zijn de afgelopen 50 jaar uitgegroeid tot de grootste werkgeversverenigingen van Noord-Nederland, met als hoogtepunt de samenvoeging tot 1 vereniging in 2017.

Ondernemerschap

Voorzitter Alfred Welink is trots dat hij voorman is van een vereniging met zo’n rijk verleden. “De club heeft in 50 jaar laten zien dat zij niet alleen de belangen van werkgevers en ondernemers behartigt, maar ook het ondernemerschap in de regio stimuleert.”

Het komende verenigingsjaar vinden diverse activiteiten en bijeenkomsten plaats die in het teken staan van 50 jaar belangenbehartiging voor ondernemers in Noord-Nederland. “Onze missie ‘Vooruitgang vraagt ondernemerschap’ is van alle tijden”, zegt Welink. “Dat betekent dat we ook als vereniging ondernemerschap moeten tonen door steeds te blijven vernieuwen, kansen te zien en te verzilveren voor de regio. De Lelylijn, ooit de Zuiderzeelijn, is daar een prachtig voorbeeld van. Die laten we niet schieten.”

Actief in de regio

Directeur Ton Schroor heeft vertrouwen in de toekomst. “We willen meer zichtbaar én actief in de regio’s zijn. Met onze nieuwe en versterkte teams gaan we ons de komende tijd focussen op zes belangrijke thema’s: ondernemerschap, infrastructuur, arbeidsmarkt&onderwijs, vitaliteit, digitalisering en klimaatdoelstellingen. Uiteraard trekken we daarin op met onze leden. Juist in samenwerking met elkaar ligt al 50 jaar de grote kracht van onze vereniging.”