Contact

Bezoekadres
Laan Corpus den Hoorn 101
9728 JR Groningen
T. 050-5343844
E. info@vnoncw-mkbnoord.nl

De Kanselarij
Turfmarkt 11
8911 KS Leeuwarden
T. 085-4891693
E. info@vnoncw-mkbnoord.nl

Postadres
Postbus 132
9700 AC Groningen

Ton Schroor opent Elsun zonnepanelenfabriek in Roden

Elsun zonnepanelenfabriek in Roden is gistermiddag door Ton Schroor, directeur VNO-NCW MKB Noord, geopend. Rudi Dijksterhuis (algemeen directeur Elton B.V.) en Jakob Jan Dijksterhuis (hoofd Productie & Technische dienst Elton B.V.) stonden hem bij. Hiermee is de eerste Noord-Nederlandse zonnepanelenfabriek met een capaciteit van 250.000 panelen per jaar, in gebruik genomen.

De opening mocht rekenen op grote belangstelling van nationale en internationale gasten afkomstig uit de duurzame energiesector, kennisinstituten (o.a. ECN/TNO) en diverse verenigingen en instanties uit het bedrijfsleven. Na een kort openingswoord vond een paneldiscussie plaats over ‘de kansen en mogelijkheden in de duurzame energiesector voor maakbedrijven in Nederland’. Onder leiding van dagvoorzitter Bianca Bosma debatteerden dhr. Schroor, dhr. Noot (CEO Mebatherm) en professor Wim Sinke (internationale autoriteit op het gebied van zonne-energie) over de uitdagingen maar vooral ook kansen die er liggen voor maakbedrijven om hierop in te springen.

Na de paneldiscussie nam burgemeester Klaas Smid van de gemeente Noordenveld het woord en reikte aan Rudi Dijksterhuis een cheque uit voor de aankoop van 200 Elsun zonnepanelen, bestemd voor de nieuwe Health Hub te Roden. Vervolgens sloot de heer Schroor m.b.v. Rudi en Jakob Jan Dijksterhuis de stekker aan waarmee de fabriek symbolisch in werking werd gezet en waarmee het Elsun-merk werd gepresenteerd. Daaropvolgend kregen de genodigden een rondleiding door de nieuwe fabriek, waar in detail kennis werd genomen van het productieproces en waar de panelen konden worden aanschouwd.

Over Elsun

De zonnepanelen die geproduceerd worden, zullen worden verkocht onder de merknaam Elsun, een knipoog naar de naam van het moederbedrijf en naar de tochtweringsproducten die onder de naam Ellen worden vermarkt.

Elsun richt zich met directe verkoop op installateurs en projectbureaus, waarmee zowel de zakelijke als de particuliere doelgroep bereikt wordt. Dit zal het doen met kwalitatief hoogwaardige PV-panelen, welke aan de bovenzijde van de markt worden gepositioneerd. De multifunctionele lijn kan meerdere soorten en formaten panelen produceren waardoor Elsun ook in de toekomst een rol kan blijven spelen in deze dynamische markt.