Contact

Bezoekadres
Laan Corpus den Hoorn 101
9728 JR Groningen
T. 050-5343844
E. info@vnoncw-mkbnoord.nl

De Kanselarij
Turfmarkt 11
8911 KS Leeuwarden
T. 085-4891693
E. info@vnoncw-mkbnoord.nl

Postadres
Postbus 132
9700 AC Groningen

Lelylijn

VNO-NCW MKB Noord zet zich in voor een snelle verbinding tussen het Noorden en de Randstad: de Lelylijn. Deze verbinding zorgt ervoor dat je met een uurtje van Noord-Nederland naar de Randstad kunt reizen. Op een duurzame en comfortabele manier. Naast deze voordelen biedt de trein prachtige economische kansen.

Logo LelylijnIn de huidige situatie bestaat er geen goed alternatief voor de auto en de treinverbinding via Zwolle om van het Noorden naar de Randstad te reizen. Dat moet veranderen. Ook moet het Noorden voor mensen en bedrijven, ook in de beeldvorming, sneller en beter bereikbaar worden. Voor velen voelt het namelijk nog als een lange reis. De oplossing daarvoor is de Lelylijn. Een snelle treinverbinding tussen Groningen en Amsterdam Zuid.

Word Vriend van de Lelylijn

Woon-werkverkeer
Stel je voor dat je als werkgever in het Noorden specialistisch personeel kunt gaan werven in de Randstad, zonder dat ze hoeven te verhuizen. Dat zou geweldige kansen bieden! Een uur en een kwartier reizen wordt door forenzen als een acceptabele reistijd ervaren. Momenteel kom je nu vanaf Groningen iets verder dan Zwolle. Dat is een mooi eindje, maar de Randstad ligt daarmee buiten de vastgestelde acceptabele reistijd. De Lelylijn zou dit compleet kunnen veranderen. En ja, er zijn ook andere oplossingen om de tijd te verkorten. Maar die leveren onvoldoende tijdswinst om echt een verschil te maken. Soms slechts enkele minuten. Dus willen we een verbetering van het woon/werkverkeer en daarmee een verbetering de economische mogelijkheden, dan is de Lelylijn de beste optie.

Wonen en recreëren
Niet alleen werkenden hebben voordeel bij de Lelylijn. Denk ook aan het wonen en recreëren in het Noorden. De trein kan ervoor zorgen dat dit bereikbaar wordt voor een grotere groep mensen. Daarmee profiteren de sectoren bouw, recreatie en toerisme ook van de nieuwe treinverbinding.

Duurzaam
De Lelylijn is een goed alternatief om duurzamer te reizen. Met een snelle en comfortabele treinverbinding wordt het aantrekkelijker om te kiezen voor het openbaar vervoer. Daarbij ontsluit de lijn ook plekken die nog helemaal niet ontsloten zijn door het spoor. Zoals Drachten, de grootste stad in Nederland zonder een treinstation. De Lelylijn maakt niet alleen locaties beter bereikbaar, maar ook locaties niet nu niet of minder duurzaam zijn te bereiken. Dus minder uitstoot, minder belasting en beter bereikbaar. Dat is ook de Lelylijn.

Word Vriend van de Lelylijn
Wil je op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen van de Lelylijn? Word dan Vriend van de Lelylijn door een mail te sturen naar lelylijn@vnoncw-mkbnoord.nl. Daarnaast is het mogelijk om ons op andere manieren te steunen bij het realiseren van dit prachtige initiatief dat een duurzame en structurele oplossing biedt voor de infrastructuur van het Noorden. Meer informatie hierover kunt u krijgen bij onze contactpersoon.

Meer informatie
Wilt u meer weten over  de Lelylijn en de inzet van VNO-NCW Noord?  Neem dan contact op met Robert-Jan Hageman, regiomanager Friesland, hageman@vnoncw-mkbnoord.nl of 06- 51 82 62 71.

Meer informatie vindt u op de campagnesite www.totstrakslelylijn.nl en de website lelylijn.eu