Contact

Bezoekadres
Laan Corpus den Hoorn 101
9728 JR Groningen
T. 050-5343844
E. info@vnoncw-mkbnoord.nl

De Kanselarij
Turfmarkt 11
8911 KS Leeuwarden
T. 085-4891693
E. info@vnoncw-mkbnoord.nl

Postadres
Postbus 132
9700 AC Groningen

Klimaat en Bedrijf

Noord-Nederland: dé koploper duurzame energie

Noord-Nederland heeft alle facetten en argumenten om in de toekomst koploper op het gebied van duurzame energie te worden. Maar hoe realiseren we dit? Hoe maakt Noord-Nederland de transitie van grootste fossiele brandstofleverancier naar toonaangevende regio en hotspot voor duurzame technologieën en ideeën, succesvol?

Pas het toe
VNO-NCW Noord roept het Noorden op om van innoveren naar implementeren te gaan. Ondernemers hebben de technieken en innovaties klaar liggen. Het is nu tijd om ze daadwerkelijk toe te passen. Durf als opdrachtgever samen met ondernemers deze exercitie aan te gaan! Creëer samen iconische projecten en processen. Praat niet over het verschil maken maar maak het verschil door te doen.  Als het ergens kan, dan is het  in Noord-Nederland.

VNO-NCW Noord zet zich onder meer in voor:

Dit doen wij vooral met onze bijeenkomsten. Om zo de duurzame ambities van onze achterban, de Noordelijke ondernemers, te ondersteunen.

Groene Waterstof Booster

Groene Waterstof Booster

De Groene Waterstof Booster is een vierjarig project en initiatief van een Noordelijk consortium. Het programma is gericht op het ondersteunen van het MKB omtrent het ontdekken en toepassen van groene waterstof.

Meer over dit project
Circulair ondernemen

Circulair ondernemen

De circulaire economie biedt kansen voor innovatieve ondernemers die willen groeien én duurzaam willen ondernemen. VNO-NCW Noord werkt samen met strategisch partner Rabobank om het Noorden de groenste regio van Nederland te maken.

Meer over circulair ondernemen
Groene Groeiers

Groene Groeiers

VNO-NCW Noord is deelnemer in het landelijke netwerk Groene Groeiers. Het platform richt zich op ondernemers in Nederland die op een groene manier willen groeien. De focus hierbij ligt op matchmaking tussen vraag en aanbod op circulair gebied.

Meer over dit project
Regionale Energie Strategie

Regionale Energie Strategie

Regionale Energie Strategieën (RES) brengt veel nationale afspraken uit het Klimaatakkoord in de praktijk. Dit gebeurt met een programma met dertig regio’s die heel Nederland beslaan. VNO-NCW Noord is (adviserend) aangesloten bij de drie Noordelijke regio’s.

Meer over dit programma

Meer informatie

Houd voor verdere ontwikkelingen deze website in de gaten of neem contact op met Mirjam Kramer, kramer@vnoncw-mkbnoord.nl of 06-21 16 28 90.