Contact

Bezoekadres
Laan Corpus den Hoorn 101
9728 JR Groningen
T. 050-5343844
E. info@vnoncw-mkbnoord.nl

De Kanselarij
Turfmarkt 11
8911 KS Leeuwarden
T. 085-4891693
E. info@vnoncw-mkbnoord.nl

Postadres
Postbus 132
9700 AC Groningen

Innoverend en investerend uit de (stikstof)crisis.

Veertien jonge en innovatieve bedrijven presenteerden op donderdag 3 december 2020 oplossingen voor het terugdringen van stikstofuitstoot in bouw, landbouw en industrie.  Dit tijdens een online bijeenkomst van Groene Groeiers. Dit landelijke programma organiseert ook zogenaamde versnellingstafels waar leden van VNO-NCW Noord als expert aanschuiven. In deze gesprekken staat versnelling in opschaling en marktintroductie centraal.

VNO-NCW organiseert regelmatig Groene Groeier Match Making bijeenkomsten voor ondernemers. Eerdere bijeenkomsten vonden plaats bij Auping, Heineken, Vion, Waterschappen, Chemelot en Philips. Innovatieve mkb-ondernemers gaan hierbij in gesprek met experts en grote bedrijven over hoe ze samen oplossingen kunnen verzinnen voor de grote duurzaamheidsvraagstukken waar Nederland voor staat.

Ook in Noord-Nederland worden investeringen in bouw, landbouw en industrie geremd door het ontbreken van stikstofruimte. Vandaar dat Noordelijke ondernemers ook deelnemen aan de versnellingstafel. De oplossingen die zij bespreken bieden mogelijkheden voor innovaties binnen de Noordelijke economie. Zo worden nieuwe investeringen in groene industrie, bouw en landbouw weer mogelijk.