Contact

Bezoekadres
Laan Corpus den Hoorn 101
9728 JR Groningen
T. 050-5343844
E. info@vnoncw-mkbnoord.nl

De Kanselarij
Turfmarkt 11
8911 KS Leeuwarden
T. 085-4891693
E. info@vnoncw-mkbnoord.nl

Postadres
Postbus 132
9700 AC Groningen

Koffie met …

6 mei 2021 | 10.00 uur | Online

Koffie met

Vandaag de dag is het niet mogelijk om bij de koffieautomaat te hangen of om tijdens een borrel te netwerken. Even dat gesprekje over je weekend of juist dat diepgaande gesprek op een borrel met een concullega of iemand met een briljant idee voor een samenwerking.

Wij missen dit ook. Daarom organiseert VNO-NCW MKB Noord speciaal voor haar leden dit online netwerkmoment. Een netwerkmoment waar we ook direct de inhoud opzoeken. Elke 3 weken krijgt een ondernemer kort het podium om iets te vertellen over een zelf uitgekozen onderwerp. Hierna kan je kennis maken met andere leden of verder in gesprek over het onderwerp.

U kunt zich aanmelden via onderstaande link.

Aanmelden

Culturele diversiteit op de werkvloer.

Een grote trend die meer en meer relevant is gaan worden voor veel ondernemers de afgelopen jaren is globalisering. Handelsverkeer van en naar het buitenland is steeds makkelijker geworden en door middel van communicatiemiddelen zoals het internet en smartphones kan je in no time in contact staan met de hele wereld. Met de komst van Covid-19 het afgelopen jaar zijn bewegingen van en naar het buitenland noodgedwongen tot een minimum beperkt, maar desalniettemin blijft de globalisering niet volledig stilstaan. Daarbij komt voor bedrijven die ook buiten de Nederlandse grens (willen gaan) opereren de uitdaging van culturele diversiteit kijken. Maar wat zijn hier de voordelen van? Hoe kan culturele diversiteit een bedrijf verrijken?

Emese Sprangers is onderdeel van de internationale non-profit organisatie AIESEC, waarin ze met haar team verantwoordelijk is voor de stagiaires die vanuit het buitenland naar Nederland komen. AIESEC is een non-profit organisatie die voor bedrijven een platform biedt om jong talent uit het buitenland te vinden. In heel Nederland zijn er 11 AIESEC entiteiten te vinden die worden gerund door jonge mensen. Er zal kort iets verteld worden over wat culturele diversiteit een organisatie zou kunnen brengen.