Contact

Bezoekadres
Laan Corpus den Hoorn 101
9728 JR Groningen
T. 050-5343844
E. info@vnoncw-mkbnoord.nl

De Kanselarij
Turfmarkt 11
8911 KS Leeuwarden
T. 085-4891693
E. info@vnoncw-mkbnoord.nl

Postadres
Postbus 132
9700 AC Groningen

Dirk Koppert nieuwe strategisch beleidsadviseur voor VNO-NCW MKB Noord

Dirk Koppert gaat vanaf eind augustus de nieuwe functie van strategisch beleidsadviseur bij VNO-NCW MKB Noord vervullen. Hij gaat zich in deze functie bezighouden met algemene beleidszaken en het ontwikkelen, uitvoeren en vermarkten van strategische en maatschappelijke projecten. Daarnaast zal Koppert onze lobbyprojecten gaan voorbereiden en ondersteunen.

Koppert is nu nog werkzaam bij de Provincie Groningen, waar hij zich de afgelopen jaren bezig heeft gehouden met et bevorderen van het economische vestigingsklimaat in, met name, de Eemsdelta (Delfzijl/Eemshaven). De focus lag daarbij vooral op de thema’s energietransitie en vergroening van de industrie. Daarnaast heeft hij vanuit die rol met diverse innovatieve bedrijven mogen werken aan vernieuwende producten, concepten en diensten op het gebied van energietransitie. Hiermee heeft hij ervaring opgebouwd in de samenwerking tussen het bedrijfsleven en de overheid én het creëren van randvoorwaarden om te ondernemen.

Koppert is enthousiast over zijn nieuwe functie bij VNO-NCW MKB Noord. “Energietransitie en groene economische groei realiseren zit in mijn DNA, dat kan ik bij VNO-NCW MKB Noord heel goed verder uitbouwen als je kijkt waar de komende jaren de focus op ligt”, zegt Koppert. “Maar ik kijk er ook naar uit om met andere belangrijke thema’s als arbeidsmarkt en infrastructuur aan de slag te gaan.”