'Eems Award' naar North Water in Delfzijl

'Eems Award' naar North Water in Delfzijl 8 Okt 2009

Directeur Harmen Hoogeveen van het bedrijf North Water in Delfzijl krijgt de 'Red de Eems Award 2009' in de wacht gesleept. De prijs wordt uitgereikt in het kader van de Dag van de Eems aanstaande zaterdag.

North Water wint de award vanwege de realisatie van een zuiveringsinstallatie voor zout afvalwater. Hoogeveen, ook directeur van het Waterbedrijf Groningen en lid van VNO-NCW Noord,  draagt hiermee bij aan het beter maken van de 'zieke rivier', zoals de Waddenvereniging de Eems noemt. Om hier iets aan te doen, startte de vereniging in 2007 de campagne Red de Eems!, met als doel een gezonde Eems in 2020.

In de afgelopen jaren heeft de Waddenvereniging we vaak aandacht gevraagd voor de zorgelijke toestand van de Eems. Het water is te troebel, er zijn problemen met verontreiniging, de rivier is te smal - ingesnoerd tussen dijken - en er is geen bestuurlijk kader waarbinnen Nederland en Duitsland gezamenlijk opereren om de zaak aan te pakken.

Partners