Verleden van Nederland: Canon voor de noordelijke economie

28 Okt 2008

VNO-NCW Noord organiseert op 12 november samen met Stichting Verleden van Groningen de bijeenkomst ‘Canon voor de noordelijke economie’. Het bedrijfsleven heeft de ontwikkeling van Noord-Nederland in belangrijke mate bepaald. Wat zijn de hoogtepunten, welke mijlpalen zou iedereen eigenlijk moeten kennen?

Geschiedenis leeft. In het zeer recente verleden is in diverse canons vastgelegd welke historische feiten iedereen geacht wordt te kennen. Tussen 11 oktober en 12 december vindt de manifestatie ‘het verleden van Nederland’ plaats met tal van activiteiten rondom de Nederlandse geschiedenis. VNO-NCW Noord organiseert op 12 november in dat kader samen met de Stichting Verleden van Groningen de bijeenkomst ‘Canon voor de noordelijke economie’.

Het bedrijfsleven heeft de ontwikkeling van Noord-Nederland in belangrijke mate bepaald. VNO-NCW Noord wil de invloed van ondernemers op het verleden van deze regio in beeld brengen. Wat zijn de hoogtepunten, welke mijlpalen zou iedereen eigenlijk moeten kennen?

We beginnen in het voormalige gebouw van het Groninger Museum, waar tot voor kort het Natuurmuseum gevestigd was. Vervolgens reizen we met een speciale geschiedenistrein door het Groninger landschap voor een excursie naar een authentiek staaltje industrieel erfgoed. Na de terugreis wordt afgesloten met een lunch in het voormalige Natuurmuseum.

Het belooft een historische bijeenkomst te worden.

Programma `Canon voor de noordelijke economie´
12 november 2008

08.30 uur Ontvangst in voormalig Natuurmuseum, Groningen

09.00 uur “10 vensters voor de canon van ondernemend Noord-Nederland” Door Jaap Borg, voorzitter VNO-NCW Groningen

09.45 uur Met geschiedenistrein door het Groninger landschap. Tijdens de reis zal een korte geschiedenis geschetst worden van de regio; Excursie naar karakteristiek industrieel erfgoed

12.00 uur Terug in voormalig Groninger Museum voor een lunch; Napraten en conclusies

13.00 uur Einde

Locatie:

Voormalig Natuurmuseum
Praediniussingel  59  
9711 AG  Groningen 

Aanmelding
Graag zien we uw aanmelding voor deze interessante bijeenkomst tegemoet via deze website. U kunt – met uw inloggegevens/ledenaccount – inloggen en zo uw aanmelding aan ons doorgeven.

Verhinderd?
Bent u na aanmelding toch onverhoopt verhinderd? Wij stellen het erg op prijs wanneer u dit schriftelijk aan ons doorgeeft. Dit kan ook via de website of per e-mail (c.wassens@vno-ncwnoord.nl)

Thema's

Partners