VNO-NCW Noord blij met akkoord N33

16 Dec 2005

16 december 2005 - Op 12 december jl. werd bekend dat er een akkoord is over de verdubbeling van de N33. VNO-NCW Noord is blij dat met het gesloten akkoord, dat nauw aansluit bij het eerder gehouden pleidooi. Met de verdubbeling komt een eind aan de zeer onveilige situaties die zich dagelijks voordoen op deze weg. Ook geeft de betere doorstroming een economische impuls aan de ontwikkeling van de Veenkoloniën en het Eemsmondgebied.

Op 12 december jl. werd bekend dat er een akkoord is over de verdubbeling van de N33. Nadat de provincie Groningen en Drenthe afgelopen zomer een plan hadden gepresenteerd voor een opwaardering van de N33 naar een vierbaans autosnelweg (met ongelijkvloerse kruisingen) had de minister aangegeven daar geen geld voor over te hebben. Met de beschikbare gelden zou een sobere uitvoering (2 x 2 banen zonder vluchtstroken, klaverbladen bij de aansluitingen in plaats van de fly-overs) mogelijk moeten zijn. Naar aanleiding daarvan hield VNO-NCW Noord twee maanden geleden een pleidooi voor een snelle start van de verdubbeling van de N33 op sobere wijze. Daarbij moest bij de opzet van de weg wel rekening worden gehouden met een mogelijke opwaardering naar autosnelweg.

Dat er toch extra geld nodig bleek, had te maken met de ongelijkvloerse kruising bij Gieten in plaats van een rotonde. De verwachting is dat de werkzaamheden in 2007 kunnen aanvangen.

Thema's

Partners