Contact

Bezoekadres
Laan Corpus den Hoorn 101
9728 JR Groningen
T. 050-5343844
E. info@vnoncw-mkbnoord.nl

De Kanselarij
Turfmarkt 11
8911 KS Leeuwarden
T. 085-4891693
E. info@vnoncw-mkbnoord.nl

Postadres
Postbus 132
9700 AC Groningen

jaarthema 2019: Noordelijk Leiderschap

Tijdens de INNPACT-reis in oktober zijn de eerste stappen gezet in het bedenken van het jaarthema 2019. Duidelijk werd dat thema’s als circulaire economie, economische eenheid en energietransitie leefden bij de INNPACT’ers. Maar belangrijker nog: het zou mooi zijn als Noord-Nederland op deze thema’s leiderschap zou tonen. Noordelijk Leiderschap, dát zou volgens INNPACT het jaarthema moeten zijn.

Gistermiddag is aan het concretiseren van het jaarthema vervolg gegeven. Met 17 INNPACT’ers waren we te gast bij NDC Mediagroep (ook lid van INNPACT) om te bespreken wat we nu eigenlijk verstaan onder het jaarthema ‘Noordelijk Leiderschap’. Spitst zich dat toe op 1 thema? Op meerdere? Of juist op het tonen van leiderschap in het algemeen?

Conclusie was dat het belangrijkste thema toch eigenlijk de klimaatdoelstellingen zijn – veel andere belangrijke thema’s zijn namelijk terug te leiden tot dit grote overkoepelende topic. Volgens de aanwezige INNPACT’ers zouden we ons daar op moeten richten: hoe wij in Noord-Nederland de klimaatdoelstellingen wél gaan halen.

Ook dit jaarthema zal enkele richtinggevende subdomeinen krijgen, daarover zal binnenkort verder gesproken worden. Uiteraard kunnen alle geïnteresseerde leden zich ook dit jaar weer aansluiten bij het jaarthema!