Contact

Bezoekadres
Laan Corpus den Hoorn 101
9728 JR Groningen
T. 050-5343844
E. info@vnoncw-mkbnoord.nl

De Kanselarij
Turfmarkt 11
8911 KS Leeuwarden
T. 085-4891693
E. info@vnoncw-mkbnoord.nl

Postadres
Postbus 132
9700 AC Groningen

Prinsjesdagdiner

17 september 2019 | 16.30-21.00 uur | Martiniplaza | Groningen

Op de derde dinsdag in september vindt traditiegetrouw ons Prinsjesdagdiner plaats, waarbij we dieper ingaan op de kabinetsplannen en de betekenis van deze plannen voor het Noorden.

Op de derde dinsdag in september vindt traditiegetrouw ons Prinsjesdagdiner plaats, waarbij we dit jaar dieper ingaan op de vraag: Klimaatdoelstellingen. Wie doet er aan mee?

Tijdens het Prinsjesdagdiner zal honorair hoogleraar Flip de Kam op geheel eigen wijze de plannen van het Kabinet duiden en een toelichting geven op de Miljoenennota en de effecten daarvan op Noord-Nederland.

Vervolgens zullen de broers Patrick en Milan van der Meulen – oprichters van het zonne-energiebedrijf enie.nl en Climate Reality Leaders – hun visie geven op de verduurzaming van Nederland en de bijhorende klimaatdoelstellingen. Zij houden zichzelf én u een spiegel voor: Moeten we veranderen? Kunnen we veranderen? Gaan we veranderen?

Verandering gaat niet vanzelf – leiderschap is belangrijk om die verandering te implementeren én te laten slagen. Janka Stoker, hoogleraar Leiderschap en Organisatieverandering aan de Rijksuniversiteit Groningen, zal ons meenemen in hoe deze verandering vraagt om ander leiderschap.

De presentatie is ook dit jaar in handen van BNR-presentatrice Marijke Roskam. Uiteraard zal er ook ruimte zijn om met onze gasten in gesprek te gaan.

Programma

Dagvoorzitter: Marijke Roskam

16.30 uur      Ontvangst

17.15 uur      Welkomstwoord

                       Inleiding door Flip de Kam, honorair hoogleraar Economie

                       Ondernemers Patrick en Milan van der Meulen: Klimaatdoelstellingen. Gaan we echt veranderen?

                       Hoogleraar Janka Stoker: Wat is er nodig om te kunnen veranderen?

19.00 uur     Samenvatting en afsluiting

19.15 uur      Walking Dinner

21.00 uur     Einde bijeenkomst