Contact

Bezoekadres
Laan Corpus den Hoorn 101
9728 JR Groningen
T. 050-5343844
E. info@vnoncw-mkbnoord.nl

De Kanselarij
Turfmarkt 11
8911 KS Leeuwarden
T. 085-4891693
E. info@vnoncw-mkbnoord.nl

Postadres
Postbus 132
9700 AC Groningen

Een nieuw Algemeen Bestuur

Onze leden  hebben tijdens de Algemene Ledenvergadering van VNO-NCW MKB Noord op 11 december 2019 voor de toetreding van vijf nieuwe bestuursleden gestemd. Daarmee krijgt de grootste werkgeversorganisatie van het Noorden nieuwe voorzitters en een nieuwe penningmeester. Het netwerk Jonge Noordelijke ondernemers (JNO) van VNO-NCW Noord heeft zelfs een duo als voorzitter gekregen. ‘We zijn erg blij met deze aanvulling op ons Algemeen Bestuur’, zegt zittend Algemeen Bestuurslid en voorzitter van de selectiecommissie Anita Winter. ‘Bij de selectie keken we naar de kwaliteit van de kandidaten in combinatie met een goede balans binnen het bestuur. We kunnen in deze nieuwe samenstelling goed verder. En werken aan een optimaal ondernemersklimaat in het Noorden!’

De nieuwe voorzitter van VNO-NCW Noord is Sieger Dijkstra. Hij is de directeur en eigenaar van Soleila. Een onderneming in de stad Groningen die zich bezig houdt met het ontwerpen en financieren van groene stroomprojecten. MKB Noord heeft Joyce Walstra als voorzitter gekregen. Zij is de directeur van de Friese organisatie Oranjewoud Export Academy, waarin bedrijven samenwerken om de export vanuit Noord Nederland te ondersteunen. Jellie Tiemersma is de nieuwe penningmeester van de vereniging. Met haar bedrijf Personal Too uit Groningen helpt zij mensen en organisaties bij diverse vraagstukken.

JNO is het netwerk binnen VNO-NCW Noord voor ondernemers, managers en high-potentials tot en met 40 jaar. JNO kreeg maar liefst twee voorzitters die deze functie als duo gaan oppakken in de komende periode. Dit zijn ondernemer in inrichtingen voor wonen en werken Willem Straat uit Groningen en directeur en eigenaar van Iedema Projectstoffeerders Wybe Iedema uit Appelscha.

De nieuwe bestuursleden zijn gekozen voor een periode van vier jaar en zullen per direct in hun nieuwe functie bij VNO-NCW MKB Noord beginnen. De JNO-bestuursleden zijn gekozen voor een periode van twee jaar.