Contact

Bezoekadres
Laan Corpus den Hoorn 101
9728 JR Groningen
T. 050-5343844
E. info@vnoncw-mkbnoord.nl

De Kanselarij
Turfmarkt 11
8911 KS Leeuwarden
T. 085-4891693
E. info@vnoncw-mkbnoord.nl

Postadres
Postbus 132
9700 AC Groningen

Blog JNO-voorzitter Willem Straat: Terugkijken en vooruitblikken

December is de maand waarin we terugkijken op hoogtepunten van het afgelopen jaar en vol enthousiasme vooruitblikken naar het jaar dat voor ons ligt. Als gevolg van COVID-19 zijn wij als ondernemers dit jaar uitgedaagd en kwam het voor velen echt op hun kunsten van ondernemerschap aan. Gelukkig zijn veel JNO-ers positief en optimistisch over de toekomst. Maar de realiteit is ook dat het in sommige sectoren helaas erg zwaar is. Ondernemers die hun core business zijn verloren en continu aan het omdenken zijn. Ik blijf het knap vinden dat de energie van het ondernemerschap nog steeds de boventoon voert. Dat men de schouders eronder zet om het personeel aan boord en het bedrijf boven water te houden.

Ik heb veel JNO-ers gesproken via Slack, Zoom, de webcam, telefonisch of zelfs fysiek. Wij hebben elkaar dit jaar gezien tijdens het walking dinner bij De Witte Kater in Zuidlaren. Vol enthousiasme presenteerden wij daar onze jaaragenda en gingen wij ervan uit dat wij mooie events zouden organiseren. We keken er enorm naar uit om jullie te ontmoeten tijdens o.a. de première van JN007 in het Groninger Forum. Helaas mocht het niet zo zijn en hebben we tot twee keer toe (eerst in maart en later in oktober) onze agenda volledig om moeten gooien. Wat hebben wij als bestuur hiervan gebaald, maar toen zelfs James Bond annuleerde, hadden we geen keuze meer. Ik ben trots dat wij erin geslaagd zijn om onze agenda binnen een mum van tijd om te bouwen naar inspirerende online sessies. Ik ben nog veel trotser op onze ambassadeurs en onze leden dat jullie ondanks deze omschakeling het vertrouwen in de vereniging niet hebben verloren. Ik wil ook mijn complimenten uitspreken naar VNO-NCW MKB Noord voor het bijzondere lobbywerk rond bijvoorbeeld de Lelylijn en de steunmaatregelen voor ondernemers. Persoonlijk vind ik dit erg boeiend om te volgen.

Het ledenaantal van JNO is gelukkig op pijl gebleven en we zijn nauwelijks van onze koers afgeweken. Voor ons was één van de bestuurlijke doelen om meer verbinding en aansluiting te krijgen met VNO-NCW MKB Noord en hier zijn we op de achtergrond goed mee bezig. Komend jaar hoop ik dat we de brug echt kunnen slaan en dat we ons samen als één vereniging presenteren, waarin JNO de jongerenafdeling is van Noord-Nederland. Samen treden we naar buiten met elk onze eigen speerpunten, agenda en disciplines. Samen de schouders eronder in de lobby naar Den Haag, samen kennis delen en samen een netwerk vormen.

Ik beloof jullie dat wij zodra de James Bond film in première gaat, alsnog de JN007 avond organiseren! Ik zou het fantastisch vinden als we samen met VNO-NCW Noord in stijl naar het Forum gaan en het glas heffen op een Coronavrije toekomst.

Van een ‘intelligente lockdown’ in maart naar een ‘gedeeltelijke lockdown’ in oktober zitten we nu in de ‘harde lockdown’. Voor veel ondernemers zijn al deze varianten een ramp. Persoonlijk vind ik deze lockdown misschien wel de meest heldere. De harde lockdown geeft namelijk voor iedereen duidelijkheid en niet alleen voor bepaalde sectoren. Heel Nederland gaat op slot en dat doen we met zijn allen voor de volksgezondheid en dus voor elkaar! Inmiddels is mijn creativiteit voor 2020 op en ben ik klaar met omdenken, aanpassen, rennen, vliegen en weer stil staan. Ik verleng mijn kerstvakantie tot 19 januari en ga genieten van mijn gezin. Blijf gezond allemaal, geniet van je dierbaren om je heen en beleef samen op afstand de kerst. Ik wens iedereen heel veel creativiteit toe in 2021 en hoop dat we met elkaar een groot feest kunnen vieren als deze corona-ellende voorbij is.

Meer informatie over JNO