Contact

Bezoekadres
Laan Corpus den Hoorn 101
9728 JR Groningen
T. 050-5343844
E. info@vnoncw-mkbnoord.nl

De Kanselarij
Turfmarkt 11
8911 KS Leeuwarden
T. 085-4891693
E. info@vnoncw-mkbnoord.nl

Postadres
Postbus 132
9700 AC Groningen

Belangrijke boost voor circulaire economie in het Noorden

VNO-NCW MKB Noord en Rabobank gaan zich samen in zetten om de circulaire economie in het Noorden een boost te geven in de komende jaren. Dat maakten de twee organisaties op 31 augustus 2020 bekend.  Hiervoor gaat de grootste ondernemersvereniging van het Noorden een meerjarig strategisch partnerschap met de bank aan.

De circulaire economie rukt op. Nederland wil voor het jaar 2050 volledig circulair zijn. Daarom besteden steeds meer ondernemingen in hun bedrijfsvoering aandacht aan het terugwinnen en efficiënt gebruik van grondstoffen en materialen. Alleen blijven nu nog veel goede plannen liggen, terwijl de ondernemers technieken en innovaties klaar wel hebben liggen. VNO-NCW MKB Noord roept daarom de drie Noordelijke regio’s op om van innoveren naar implementeren te gaan. De drie zetten hier ook actief op in met hun campagne ‘100% circulair Noord Nederland’.

“Als VNO-NCW MKB Noord kunnen we in samenwerking met sterke strategische partners oplossingen vinden om de ontwikkeling van de (noordelijke) circulaire economie te ondersteunen,” vertelt directeur VNO NCW MKB Noord Ton Schroor. “We zijn dan ook blij dat met ingang van ons nieuwe verenigingsjaar Rabobank met haar belangrijke landelijke en regionale netwerk, als strategisch partner op dit voor ons belangrijke thema naast ons staat.”

Eén van de pijlers van de Nederlandse economie
Rabobank ziet circulair ondernemen als een van de pijlers van de Nederlandse economie. Ludo Mennes, directievoorzitter Rabobank Assen en Noord-Drenthe spreekt namens zes Rabobanken uit Groningen en Friesland: “Circulair ondernemen zorgt voor welvaart en welzijn. En een veerkrachtige en concurrerende economie op de lange termijn. Kortom, een toekomstbestendig economisch systeem, met bedrijven die individueel en als keten gezonde verdienmodellen hebben en daardoor goed financierbaar zijn.”

Ruimte voor ontwikkeling
Voorzitter VNO-NCW Sieger Dijkstra ziet ook mooie kansen in de samenwerking tussen de twee organisaties: “Rabobank is breed betrokken bij het verder ontwikkelen en mogelijk maken van ondernemerschap in onze regio. Samen kunnen we onze beide achterbannen dan ook ruimte geven om dit verder te ontwikkelen!”