Contact

Bezoekadres
Laan Corpus den Hoorn 101
9728 JR Groningen
T. 050-5343844
E. info@vnoncw-mkbnoord.nl

De Kanselarij
Turfmarkt 11
8911 KS Leeuwarden
T. 085-4891693
E. info@vnoncw-mkbnoord.nl

Postadres
Postbus 132
9700 AC Groningen

Bedrijven gezocht om Matchmaker-app te testen

De app Matchmaker voor Ondernemers die Innoveren (MOI) helpt bedrijven om de beste samenwerkingspartner op te sporen en te selecteren. De app is een initiatief van het lectoraat Inkoop Management van de Hanzehogeschool Groningen en Innovatiespotter.

Innoveren kun je niet alleen. Om een product of dienst te ontwikkelen heb je meestal innovatie- en technologiepartners nodig. Dat kunnen samenwerkingspartners zijn, maar ook toeleveranciers die specifieke kennis, expertise of technologie leveren.

Zoeken naar de juiste match

Het vinden van de juiste samenwerkingspartner is voor ondernemers een tijdrovende klus. Interessante partners zitten vaak buiten je eigen sector en dan vind je ze niet zo makkelijk. Energie-innovaties bijvoorbeeld ontstaan voor meer dan 90 procent buiten de energiesector.

Een andere reden is dat MKB-ondernemers onvoldoende gebruik maken van alle netwerkmogelijkheden. Contacten die wel opgedaan worden tijdens netwerkbijeenkomsten leiden zelden tot structurele samenwerking. Tot slot veranderen innovatieve bedrijven voortdurend. Na een jaar is ongeveer 30 procent weer met iets nieuws begonnen.

App MOI

Het lectoraat Inkoop Management van de Hanzehogeschool en Innovatiespotter gaan daarom samen een app ontwikkelen; Matchmaker voor Ondernemers die Innoveren (MOI). Deze app ondersteunt bedrijven om de best passende samenwerkingspartner op te sporen en te selecteren. Met big-data technologie spoort Innovatiespotter bedrijven op die in specifieke sectoren en niches opereren. Door de FIT-analyse van het lectoraat Inkoop Management kiest de gebruiker het beste bedrijf uit de lijst van Innovatiespotter. De Regio Groningen Assen (RGA) heeft een subsidie beschikbaar gesteld voor het ontwikkelen van de app. De subsidie is onder andere bedoeld voor deelname van een aantal testgebruikers.

Testgebruikers gezocht

Innovatieve (technologie)bedrijven uit de Regio Groningen Assen die willen helpen bij het ontwikkelen en testen van het prototype kunnen zich melden bij Gert Walhof, lector Inkoop Management van de Hanzehogeschool (g.h.walhof@pl.hanze.nl) of Gea Vellinga, Innovatiespotter, ( g.vellinga@innovatiespotter.nl)

Testers worden betrokken bij het ontwerpen en testen van de app, bij voorkeur met een echte casus. Op die manier draagt de app ook tijdens de testperiode bij aan het uitbreiden van het netwerk van de innovatieve ondernemer. Maar ook ondernemers die geen concrete innovatie-plannen hebben worden van harte uitgenodigd zich aan te melden.