THEMA     PROGRAMMA     SPREKERS     OVER WILLEM LODEWIJK    TERUGBLIK 2016


Sprekers Willem Lodewijk Conferentie 2017

 

Dagvoorzitter: 

Eelco Koehoorn

Partner Boer & Croon Management en voorzitter VNO-NCW Groningen

Eelco Koehoorn heeft na zijn studie ruime ervaring opgedaan in de financiële sector. Hij startte zijn loopbaan als trainee bij ABN AMRO en bekleedde onder andere diverse directieposities bij de Frieslandbank en ING Bank. Daarnaast is hij bestuurlijk actief, in het Algemeen Bestuur van VNO-NCW Nederland, de klankbordgroep maatschappij en ondernemen en het Platform Defensie-Bedrijfsleven. Bij Boer & Croon houdt Koehoorn zich bezig met interim- en search opdrachten in de private sector.

 

Over de sprekers:

Rob Bauer

Vice-admiraal en toekomstig Commandant der Strijdkrachten

Rob Bauer (1962) is sinds september 2015 Plaatsvervangend Commandant der Strijdkrachten (PCDS). In deze functie is hij tevens voorzitter van het Platform Defensie-Bedrijfsleven (met VNO/NCW) en bestuurslid van het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

In februari 2017 is Bauer voorgedragen als nieuwe Commandant der Strijdkrachten. In die functie wordt hij verantwoordelijk voor de inzet van militairen op missie. Hij heeft de dagelijkse leiding en informeert en adviseert de minister hierover. Een andere taak is de planning en uitvoering van militaire operaties. Ook is de Commandant der Strijdkrachten de belangrijkste militair adviseur van Nederlands politieke leiders.

 

Felix Klos

Ondernemer, Oxford-historicus, auteur en medewerker verkiezingscampagne Hillary Clinton

Felix Klos (1992) is een Nederlands-Amerikaans historicus. In 2013 werkte Felix voor Senator Bernie Sanders in Washington, D.C., en later voor de presidentiële verkiezingscampagne van Hillary Clinton in Iowa. Hij studeerde met de hoogst mogelijke beoordelingen af in de moderne Britse en Europese geschiedenis aan Lincoln College, Oxford. Eerder studeerde hij magna cum laude af in de politicologie aan Middlebury College in Vermont, Amerika. Felix Klos is auteur van het alom geprezen boek ‘Winston Churchill, vader van Europa’. Dit uiterst actuele boek is onmisbaar voor wie geïnteresseerd is in Churchill, de Europese Unie en de rol van Groot-Brittannië in het Europese project.

 

Bas Nijhuis

Ondernemer en scheidsrechter in de Eredivisie

Ondernemer en scheidsrechter Bas Nijhuis begon op zijn vijftiende met fluiten bij de amateurs. In 2005 floot hij zijn in eerste wedstrijd in het betaalde voetbal. Vanaf het jaar 2011 fluit hij ook in de Champions League. Samen met scheidsrechter Björn Kuipers zit hij in de Elite Groep van de UEFA, een groep waarin de bond de beste scheidsrechters plaatst. Naast scheidsrechter is Nijhuis  ook nog ondernemer. Eerst had hij een slagerij maar vanaf 2013 heeft hij een bakkerij overgenomen in Haaksbergen.

 

Ruben van Zwieten

Ondernemer en predikant

Ruben van Zwieten (1983) is een Nederlandse predikant en ondernemer. Hij is oprichter van De Nieuwe Poort op de Zuidas in Amsterdam en aan het Weena in Rotterdam, een huis voor ontmoeting en inspiratie. Daarnaast is Van Zwieten adviseur van De Goldschmeding Foundation, bestuurslid van Stichting VUmc Fonds en lid van de Monitoring Commissie Code Banken. Door NRC en de Volkskrant is hij uitgeroepen tot een van de meest invloedrijke mensen voor de toekomst.

 

Armand Schreurs

Poppencabaretier

De Belgische journalist, radio- en tv-commentator Armand Schreurs brengt aan het eind van de dag een satirisch poppencabaret. Hij woont de conferentie als observator bij en geeft tijdens het dessert een humoristische maar hoogst onbetrouwbare samenvatting van de dag. In die zin is hij de schrik van vele politici -  een status die hij inmiddels ook bij trouwe gasten van de Willem Lodewijk Conferentie heeft verworven. 

Uitnodiging

Leden en relaties van VNO-NCW Noord ontvangen t.z.t. per post een uitnodiging voor de conferentie. U kunt zich aanmelden door bijgevoegde antwoordkaart ingevuld te retourneren. Heeft u vragen over de Willem Lodewijk Conferentie 2017? Neem dan contact op met ons secretariaat via info@vnoncw-mkbnoord.nl.

Locatie

Routeplanner