THEMA     PROGRAMMA     SPREKERS     OVER WILLEM LODEWIJK     VERGEZICHTEN

 

Willem Lodewijk Conferentie 2015
GENERATIONS

Het bedrijfsleven staat voor een betekenisrevolutie. Nieuwe sectoren en bedrijven ontwikkelen zich in razend tempo. Tegelijkertijd loopt er veel opgeblazen economische waarde weg uit de markt, hele bedrijfstakken hebben het moeilijk. Nieuwe samenwerkingsverbanden ontstaan en in de productieketen proberen partijen gezamenlijk betekenis in te vullen. Het schurende gevoel tussen de stroperige bovenstroom van macro-systemen en wervelende onderstroom van het nieuwe denken typeert onze tijd. 

Welke rol spelen de verschillende generaties in deze veranderende wereld? Wat hebben ze elkaar te bieden en hoe kunnen ze elkaar versterken? Hoe kunnen we samen de uitdagingen tackelen waar we de komende jaren voor staan? Laten we werkelijk het oude los om iets nieuws op te bouwen? Of hebben het oude en nieuwe denken elkaar nodig? Sturen we echt op betekenis of blijft economie op basis van bezit, status en macht de realiteit? Zullen jongeren in staat zijn 'de macht' te grijpen en zijn ouderen in staat het 'nieuwe denken' te omarmen?

Het harmoniseren van uiteenlopende drijfveren van mensen met wie we werken en leven wordt een basisvoorwaarde om vooruit te komen. Succesvolle verandering vraagt van het bedrijfsleven dat we onszelf niet isoleren maar in verbinding blijven met 'nieuwe inhoud'. Want oplossingen voor complexe problemen liggen vaak in nieuwe verbindingen binnen of buiten het oorspronkelijke netwerk.

Tijdens de vierde Willem Lodewijk Conferentie willen we inzoomen én uitzoomen op de tijdgeest en kijken naar de economische en maatschappelijke omslag die we doormaken. Doet u mee?

Graag tot vrijdag 5 juni op Bilderberg Landgoed Lauswolt te Beetsterzwaag.

Alfred Welink                    
voorzitter VNO-NCW Noord

Diana Monissen
Voorzitter Raad van Bestuur De Friesland Zorgverzekeraar

Klik hier om de foto's van de Willem Lodewijk Conferentie 2014 te bekijken

Klik hier voor het thema van de Willem Lodewijk Conferentie 2015


Uitnodiging

Leden en relaties van VNO-NCW Noord ontvangen t.z.t. per post een uitnodiging voor de conferentie. U kunt zich aanmelden door bijgevoegde antwoordkaart ingevuld te retourneren. Heeft u vragen over de Willem Lodewijk Conferentie 2015? Neem dan contact op met ons secretariaat via info@vnoncw-mkbnoord.nl.

Locatie

Routeplanner