THEMA     PROGRAMMA     SPREKERS     OVER WILLEM LODEWIJK     VERGEZICHTEN

 

Willem Lodewijk Conferentie 2014 - Chaos van Transitie

VNO-NCW Noord en de Friesland Zorgverzekeraar organiseren gezamenlijk de Willem Lodewijk Conferentie, een initiatief van VNO-NCW Noord. Tijdens de Willem Lodewijk Conferentie staat de vraag centraal hoe wij, bedrijfsleven, politiek en maatschappij, kunnen komen tot bestuurlijke en economische vernieuwing. Op 13 juni 2014 vindt de derde conferentie plaats, deze keer met als thema 'Chaos van Transitie'.

Chaos van Transitie

Wat duidelijk naar voren kwam bij de eerste Willem Lodewijk Conferentie, was de boodschap om meer over de grens te kijken en mee te bewegen in een veranderende wereld. Onder het motto ‘Back to Basics’ hebben we tijdens de tweede conferentie hieraan een vervolg gegeven door de vraag te stellen waar de kracht van Noord-Nederland ligt en hoe we focus kunnen aanbrengen om onze doelen te bereiken. Hierbij kwamen Water, Agro/Food, Energie en Zorg naar voren als de meest kansrijke sectoren voor Noord-Nederland.

Misschien wel de belangrijkste conclusie van de tweede Willem Lodewijk Conferentie was dat het bedrijfsleven aan zet is. Er liggen grote kansen voor onze maakindustrie en we weten uitstekend waar we sterk in zijn en ons op moeten focussen. Tegelijkertijd geldt dat we –als we in de toekomst een bepalende rol willen blijven vervullen- de kansen die voorbijkomen moeten grijpen. De wereld om ons heen verandert in razend tempo. Waar je vandaag de kost mee verdient, kom je morgen niet meer van rond. Daarom moeten we ons continu afvragen: kan het anders/slimmer/beter of goedkoper?

Deze ‘hoe-vraag’ staat centraal tijdens de Willem Lodewijk Conferentie op 13 juni 2014. We zijn ons bewust van de kansen en mogelijkheden die er voor Noord-Nederland zijn, maar de vraag is hoe we daadwerkelijk de transitie organiseren die nodig is om de vele kansen die we zien te benutten. Met andere woorden: wat gaan we nu met elkaar doen? Hoe kan het bedrijfsleven, in een tijd waarin de rol van de overheid verschuift, het voortouw nemen om te komen tot economische en maatschappelijke vernieuwingen? Hoe zet je als bedrijf op eigen kracht de transitie in, hoe leg je de juiste verbindingen en hoe doorbreek je bestaande grenzen?

Sprekers
Net als tijdens de eerste twee edities van de Willem Lodewijk Conferentie bieden wij hoog geprofileerde en deskundige sprekers een podium om hun visie op economische, politieke en maatschappelijke ontwikkelingen te delen. Afgelopen jaren waren Klaas Knot (President van De Nederlandsche Bank), Rien Segers (hoogleraar Bedrijfscultuur), Hans de Jong (CEO Philips Benelux) en Jan Aalberts (President van Aalberts Industries) onze key note speakers. Voor de conferentie in 2014 zijn oud-minister Joop Wijn (Raad van Bestuur ABN-AMRO) en zorgondernemer Loek Winter onze inleiders. Dagvoorzitters zijn prof. dr. Geert Sanders en Ellis Broeks (MSc.).


Klik hier om de foto's van de Willem Lodewijk Conferentie 2013 te bekijken

Video Willem Lodewijk Conferentie 2013:
Diana Monissen interviewt Karin Orsel, Robert-Jan Hageman en Arnoud Olie:


Uitnodiging

Leden en relaties van VNO-NCW Noord ontvangen binnenkort per post een uitnodiging voor de conferentie. U kunt zich aanmelden door bijgevoegde antwoordkaart ingevuld te retourneren. Heeft u vragen over de Willem Lodewijk Conferentie 2014? Neem dan contact op met ons secretariaat via info@vno-ncwnoord.nl.

Locatie

Routeplanner