Tubaïst Matthijs Leffers winnaar VNO-NCW Noord Talent Award

Matthijs Leffers 11 Sep 2017

Matthijs Leffers is de winnaar van de VNO-NCW Noord Talent Award 2017. Leffers, vierdejaars student aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen, ontving deze prijs tijdens het jaarlijkse Ondernemersgala uit handen van Alfred Welink, voorzitter VNO-NCW Noord.

Matthijs Leffers begon op zijn zesde met het spelen van de piano. Vanaf zijn achtste ging hij ook op de bugel spelen waarna hij vanaf zijn elfde verder ging op de tuba. Het was voor hem een logische keuze om zich aan het Prins Claus Conservatorium verder te bekwamen in het spelen van de tuba.

Tijdens zijn studie in Groningen heeft Leffers  twee keer een beurs van Erasmus gekregen om in het buitenland te studeren. Hiermee ging hij naar Hannover om bij Jens Bjørn-Larsen te studeren, waar hij op dit moment ook studeert.

Mark Vondenhoff, afdelingshoofd Klassieke Muziek van het Prins Claus Conservatorium, noemt Leffers een voortreffelijke student. “Hij is  leergierig en speelt al veel met professionele collega’s in binnen en buitenland. Is zeer actief bezig en heeft de goede mentaliteit. Deze prijs is zeer verdiend.”

Tijdens het Ondernemersgala onderstreepte Leffers zijn talent met een optreden met het BasicXL Orkest. Naast een trofee en een oorkonde ontvangt Leffers van VNO-NCW Noord een studiebeurs ter waarde van €2.500.     

Over de VNO-NCW Noord Talent Award

VNO-NCW Noord reikt de Talent Award jaarlijks uit aan een jong talent uit Noord-Nederland dat uitblinkt op het gebied van muziek of dans. Het koesteren van cultureel talent is volgens VNO-NCW Noord essentieel voor een gezonde en bloeiende regio. Met de award en de studiebeurs willen wij hieraan een steentje bijdragen en de horizon van een groot talent verbreden.


Partners