UWV met 'Groningen werkt samen' op zoek naar werkgevers

uwv logo 2013 14 Aug 2013

Als tweede arbeidsmarktregio is UWV Groningen in samenwerking met Casemanagement Services in maart 2013 gestart met een regionale uitwerking van een bijzonder programma: ‘Groningen werkt samen’ zet in op empowerment van klanten en het activeren van een bedrijvennetwerk. Samen sterk!

Werkklassen
‘Groningen werkt samen‘ zet in op empowerment via zgn. Werkklassen. In deze groepsaanpak leren deelnemers om zelf en met elkaar de weg naar werk te vinden. Daarbij worden deelnemers ondersteund door een werkklasbegeleider. Twee keer per week komen de deelnemers een dagdeel bij elkaar om aan een persoonlijke werkplan te werken, om vaardigheden te trainen, om eigen mogelijkheden te ontdekken en om ontmoetingen met werk en werkgevers aan te gaan. Dit alles met het doel dat zij zelf duurzaam hun pad op de arbeidsmarkt vinden en behouden. De eerste Werkklassen zijn gestart in Groningen en in Veendam.

Bedrijvennetwerk
Tegelijkertijd organiseert UWV een Bedrijvennetwerk waar actief de relatie mee wordt onderhouden. Bedrijven worden gevraagd in de Werkklas te komen presenteren wat zij van werknemers verwachten, ze worden benaderd voor excursies, ze worden gevraagd vacatures beschikbaar te stellen. Kortom, we nodigen hen uit voor de ontmoeting met de versterkte werknemers in spe.

Wilt u als werkgever ook eens een presentatie geven voor de Werkklas, of de deelnemers uitnodigen voor een excursie in uw bedrijf? Neem dan contact op met de begeleiders van de Werkklas in Groningen: judith.Masselman@uwv.nl ( 06-52826167) of anneke.reinke@uwv.nl

Thema's

Partners