Baanverlenging Eelde werpt eerste vruchten af

eelde_ryanair 15 Mrt 2012

Werkgeversorganisaties VNO-NCW Noord en MKB Nederland Noord, de Kamer van Koophandel en de Samenwerkende Bedrijven Eemsdelta zijn content met de nieuwe vliegroutes van Groningen Airport Eelde.

De nieuwe vliegroutes naar Marseille, Mallorca en Milaan gaan van start in mei. De komst van de baanverlenging van de luchthaven Airport Eelde werpt meteen zijn vruchten af en zal resulteren in tal van kansen voor een versterking van het toerisme in het Noorden en de Noord-Nederlandse economie. Door de baanverlenging ontstaan er mogelijkheden voor de ontwikkeling van een internationaal lijnennet en zijn ook de grote low-cost carriers zoals nu Ryanair geïnteresseerd om te vliegen op het noorden.

De drie routes worden allen twee maal per week non-stop uitgevoerd in de periode mei tot en met oktober. De luchthaven verwacht dat de vluchten dit jaar 40.000 – 45.000 extra passagiers opleveren. Jos Hillen, directeur Groningen Airport Eelde stelt: "Wij zijn blij met de komst van Ryanair. De luchtvaartmaatschappij is toonaangevend in het low-cost lijndienstvervoer binnen Europa."

Al geruime tijd heeft Ryanair belangstelling getoond om Groningen Airport Eelde op te nemen in haar routenetwerk. Zekerheid over de baanverlenging was daarbij een noodzakelijke voorwaarde. Nu vast staat dat de baanverlenging komend jaar wordt gerealiseerd, heeft Ryanair besloten om op korte termijn al te starten met lijndiensten naar bestemmingen met een relatief korte aanvliegtijd. Hiermee verwacht Ryanair de marktkansen in Noord Nederland direct te kunnen ontwikkelen. Tickets met vertrek vanaf Groningen Airport Eelde kunnen vanaf 13 maart geboekt worden op http://www.ryanair.com. Ticketprijzen vanaf 21,99 Euro.

Thema's

Partners