VNO-NCW Noord content met wijziging betalingsbeleid Noordenveld

betalingsbeleid 10 Nov 2010

De gemeente Noordenveld heeft besloten de omstreden kortingsregeling voor leveranciers van de gemeente met ingang van 1 januari 2011 af te schaffen. VNO-NCW Noord is ingenomen met deze beslissing.

Leveranciers kregen dit jaar pas hun rekening uitbetaald als ze bereid waren twee procent korting te geven. Zo niet, dan betaalde de gemeente pas na twee maanden. Een meerderheid van de gemeenteraad wil nu af van de imagoschade die Noordenveld landelijk opliep door deze regeling.

“Het betalingsbeleid heeft veel weerstand bij ondernemers opgeroepen”, aldus Lambert Zwiers, directeur VNO-NCW Noord. Samen met andere ondernemersorganisaties heeft VNO-NCW Noord zich eind vorig jaar krachtig verzet tegen het betalingsbeleid van de gemeente Noordenveld en naar nu blijkt met succes.

“Wij prijzen de gemeenteraad van Noordenveld voor het feit dat zij het gebrek aan draagvlak bij ondernemers zwaarder laten wegen dan de eigen financiële zorgen”, aldus Zwiers. Met name voor de rol van de CDA-fractie, voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2010 in de oppositie en nu in het gemeentebestuur, heeft VNO-NCW Noord veel waardering.

Partners