Recruiting Noord morgen van start

10 Jan 2006

Haren, 27 november 2006. Op 28 en 29 november heeft 'Recruiting Noord' plaats in Martiniplaza te Groningen. Op 28 november om 9.00 uur werd dit evenement officieel worden geopend door Louwe Dijkema (voorzitter VNO-NCW Noord) en Jacques Wallage (burgemeester van Groningen)

Behoud van kennis en talent is essentieel voor de economische ontwikkeling in Noord-Nederland. 'Recruiting Noord' is een voor Noord Nederland gloednieuw 2-daags carriëre-evenement. Vastgesteld is dat studenten een gebrekkig beeld hebben van het noordelijk bedrijfsleven en de hier aanwezige kansen. Een groot aantal vooraanstaande noordelijke bedrijven grijpen de kans om zich voor te stellen aan afstuderende of afgestudeerde hoger opgeleiden. 

Sollicitatiegesprekken
Recruiting Noord heeft als doel een brug te slaan tussen het noordelijk bedrijfsleven en hoger opgeleiden die klaar staan om op korte termijn de arbeidsmarkt te betreden. Tijdens het evenement staan de sollicitatiegesprekken tussen studenten en ondernemers centraal. Studenten konden zich op www.recruitingnoord.nl inschrijven voor het evenement en tevens aangeven in welke bedrijven ze geïnteresseerd zijn als eerste werkgever. Kandidaten van alle studierichtingen kunnen zich inschrijven, alle branches zijn vertegenwoordigd. Inmiddels hebben zich tientallen ambitieuze noordelijke bedrijven aangemeld die op 28 en 29 november in gesprek gaan met talentvolle studenten.

Netwerken
Tijdens Recruiting Noord staan alle activiteiten in het teken van 'Stel je voor aan het noordelijke bedrijfsleven'. Zo kunnen de kandidaten een speed-netwerksessie en interactieve bedrijfspresentaties bijwonen en deelnemen aan interessante workshops over sollicitatietechnieken, netwerken en ondernemerschap. Maar ook kunnen nieuwe contacten worden gelegd op het bedrijvenplein, waar de bedrijven zich presenteren en studenten een goed beeld krijgen van de uitdagende kansen op de noordelijke arbeidsmarkt. Wil men ‚cht de aandacht van de werkgevers trekken, dan is er de gelegenheid een echte 'elevator-pitch' te houden of kan men tijdens de netwerkborrel op woensdagmiddag contacten leggen.

Organisatie
Recruiting Noord is een initiatief van VNO-NCW Noord samen met business event bureau 'No Boring Events' en Martiniplaza. Het wordt ondersteund door de Hanzehogeschool Groningen, Hogeschool Drenthe, Noordelijke Hogeschool Leeuwarden, Christelijke Hogeschool Nederland, Hogeschool van Hall Larenstein en mede mogelijk gemaakt door de drie noordelijke provincies en de gemeente Groningen.

Meer informatie is te vinden op www.recruitingnoord.nl.

Thema's

Partners